Velkommen til
Naturcenter Fosdalen i Han Herred

Hjertelig velkommen til Naturcenter Fosdalen, både til gode naturskolefaciliteter og til et enestående naturområde beliggende midt i Han Herred - landet mellem hav og fjord.

 

Vi tror og håber på, at et ophold på Naturcenter Fosdalen vil indfri alle de forventninger, I vil kunne have til et naturskoleophold eller kursusophold.

På selve stedet - en trelænget gård - er der pæne værelser, helt nye toilet/bruseforhold, helt nyt køkken og spiserum. Et nyt, velindrettet naturskolelokale og en udstilling der fortæller om området. Ligeledes er der omkring stedet masser af udendørsarealer til fri afbenyttelse.

Området byder på noget af den smukkeste natur, vi har i Danmark. Naturcentrets beliggenhed ved Lien/Fosdalen vil give besøgende på stedet en stor oplevelse både æstetisk og naturmæssigt, da området rummer mange forskellige/varierede naturtyper af høj klasse. Beliggenheden er også ideel for ekskursioner ud i landskabet, da der i nærområdet er mange forskellige biotoper bl.a. kystskrænten (Danmarks største), kystsletten, Fosdalen, Langdalen, plantager, hedeområder, kyst, strand, klit, engarealer, øer og små ferskvandssøer.

 

Naturcenter Fosdalen er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen (tidligere Skov- og Naturstyrelsen) ved Naturstyrelsen Thy (tidligere Skov- og Naturstyrelsen, Thy og endnu tidligere Hanherred Statsskovdistrikt) og Jammerbugt Kommune (tidligere Brovst Kommune).

Naturcenter Fosdalen har sin egen naturvejleder ansat, der bor på centret.

Velkommen til gode oplevelser på Naturcenter Fosdalen og i Han Herred.

 


Skovrider Ditte Svendsen
Naturstyrelsen Thy
Borgmester Mogens Gade
Jammerbugt Kommune
Naturcenterleder
Svend Møller Nielsen
Naturcenter Fosdalen
 

Tilbage til toppen